Søvnmangel symptomer

Søvnmangel symptomerGod søvn kan ofte forbindes med et godt helbred.  I mange tilfælde sover folk med et godt helbred godt, mens søvnproblemer og søvnmangel symptomer kan indikere mindre eller større underliggende fysiske eller psykiske problemer. Søvn er afgørende for et godt fysisk helbred og følelsesmæssigt velbefindende. Alle har oplevet at være i søvnunderskud, det kan mærkes på kroppen i form af udmattelse, og humøret tager også et drastisk fald, hvis ikke man lytter til sin krop og lader den hvile.

Det er usundt at sove dårligt

Selv den mindste søvnmangel kan påvirke humør, energi, effektivitet og din evne til at håndtere stress. Hvis du ignorerer din krop længe nok kan det føre til dårligt helbred, ulykker, problemer på jobbet og i forholdet. Så vil du gerne have det godt, både fysisk og mentalt, og samtidig være i stand til at yde dit optimale, er det nødvendigt at du får din søvn hver eneste nat. Det er hverken normalt at gå og være træt og udmattet om dagen, have svært ved at sove om natten, eller at vågne op om morgenen uden at føle sig udhvilet.

Selvom du måske har gået og kæmpet med søvnløshed så længe, at det næsten føles normalt, kan du lære at sove bedre. Du kan starte med at notere søvnmangel symptomer og søvnmønstre, for derefter at ændre dine dagsvaner og sengetids rutiner. Hvis selvhjælp ikke løser problemet, kan du henvende dig til din læge eller en søvnspecialist, som er uddannet i søvn og sovemedicin. Sammen kan i finde årsagen til de søvnmangel symptomer du oplever og forbedre din søvn – og derved din livskvalitet.

Søvnmangel symptomer

Alle oplever søvnproblemer fra tid til anden, det kan ikke undgås i vores travle samfund. Hvordan ved du så, om din søvnløshed er tegn på en alvorlig søvnforstyrrelse, eller blot et irritationsmoment, som går over af sig selv? Start med at se på søvnmangel symptomer og kig især efter afslørende tegn på søvnmangel i dagstimerne. Hvis du oplever nogen af de følgende symptomer på regelmæssig basis, lider du muligvis af søvnløshed.

Har jeg et søvnproblem?

Lyder nedenstående som dig…

 • Føler du dig irritabel og søvnig i løbet af dagen?
 • Har du svært ved at holde dig vågen, når du sidder stille og ser TV eller læser?
 • Falder du i søvn eller føler dig meget træt under kørsel?
 • Har du svært ved at koncentrere dig?
 • Får du tit at vide at du ser træt ud?
 • Reagerer du langsomt?
 • Har du svært ved at styre dine følelser?
 • Føler du at du har behov for en lur på daglig basis?
 • Har du brug for koffein for at holde dig kørende?

Hvis du svarede JA til nogen af ovenstående søvnmangel symptomer, lider du muligvis af søvnløshed. Jeg vil anbefale, at du læser mere om problemet på min side og kontakter din læge, hvis problemet fortsætter.

2 thoughts on “Søvnmangel symptomer

 1. Charlotte

  Har du mon prøvet et natursovemiddel der kaldes baldrian de har hjulpet mig meget, og har bare virket! Ellers prøv at gå en lang tur fx med et kæledyr hvis du ejer et, så du både for luft og bruger dine muskler inden sengetid.

  Svar
 2. Marina Reimer

  Så længe jeg kan huske har jeg altid haft søvnproblemer.
  Lige siden jeg var barn, led jeg af nærmest søvnløse nætter, og efter ugers søvnmangel, ville jeg endelig blive ufattelig træt, og bliver nærmest hjælpeløst søvnig, så jeg sover næsten hele tiden.

  Jeg holder mig vågen med, at drikke en red bull om morgenen.
  Jeg spiser godt, jeg har en meget stabil hverdag, og jeg arbejder ikke sent.

  Men alligevel har jeg haft søvnproblemer siden barndommet.

  Hvad kan jeg gøre? Hvad er der galt?

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *